Nu staat gehard glas bekend als sterk en stevig – geen wonder dat het onder meer wordt toegepast in autoruiten, balustrades, glazen loopbruggen en gevels van gebouwen.

Naast de superkracht biedt het echter ook andere voordelen. Bij gehard glas zorgt het hardingsproces voor een sterke binding tussen de glasmoleculen, waardoor het tot wel 4-5 keer sterker is dan standaard glas!

Zijn warmtebestendigheid is een bijproduct van het hardingsproces. Tijdens het hardingsproces worden de glasmoleculen verhit tot extreem hoge temperaturen. Bijgevolg wordt gehard glas beter bestand tegen hitte. Het ontwikkelt thermische weerstand.

Of het nu gaat om zware windbelastingen, onweersbuien, stofstormen of hevige regenval – gehard glas kan ze allemaal weerstaan. Hoe vluchtig de weersomstandigheden ook zijn, ze kunnen dit glazen lid niet beschadigen. Gehard glas is bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik. Omdat het krasvast en bestand is tegen beschadiging, blijft het oppervlak van gehard glas jarenlang helder en glad. Als veiligheid, thermische weerstand, slagvastheid en sterkte belangrijke overwegingen voor u zijn, gebruik dan oplossingen van gehard glas in uw woonruimtes. Verkrijgbaar in een verscheidenheid aan ontwerpen, patronen en stijlen.

https://wingman-montage.nl/